Over mezelf

Bart De Jonghe:

Mijn persoonlijk verhaal
In mijn kinderjaren had ik verschillende bijna-doodervaringen en heel veel uittredingen, waardoor mijn levensvisie en wereldbeeld altijd ‘anders’ was dan algemeen aanvaard.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd overleed (in 1998), vluchtte ik jaren weg van mijn verwerkingsproces. Ondertussen ging ik wel stap voor stap actief op zoek naar zingeving en betekenis. Ik overwon zelfmoordneigingen, verslavingen en uitdagingen op gezondheidsvlak en mag wel zeggen dat ik diepe waters doorzwom en valkuilen overwon.

Ik had een ‘bad trip’ in 1999 onder invloed van paddestoelen. Deels op eigen houtje, deels met begeleiding van andere mensen, ben ik hier volledig uitgeraakt.
Ik ken dus m.a.w. de weg uit de eigen innerlijke hel via diepgaande transformatieprocessen. Vanuit mijn eigen ervaring help ik graag anderen in hun groeiproces.
(dit doe ik als gecertificeerd Brainspotting Therapeut en Europees erkend Life Coach, als Reikimaster/Sjamaan met energetische healings en als Thetafacilitator met positieve affirmaties afgestemd op jouw persoonlijke behoefte).

Ik legde een lange weg af in de naweeën van mijn ‘bad trip’: mijn grenzen opnieuw leren kennen en aangeven (ondanks de angst om afgewezen te worden, eenzaamheid, gewoontepatronen, een lekkend aura, nood aan liefde en genegenheid, gebrek aan zelfliefde en zelfrespect, enz.).
Ik weet heel goed uit eigen ervaring welke consequenties er kunnen volgen wanneer mensen hun eigen grenzen niet kennen en/of niet kunnen aangeven. Ik begeleid mensen om hier in een veilig, professioneel kader daadkrachtiger in te worden.
(als knuffelcoach, energetisch healer en via o.a. tantrische ademhalingsoefeningen).
Mijn positieve ingesteldheid, levensvisie, -ervaring en -wijsheid zijn heel aanstekelijk en die deel ik graag met iedereen die persoonlijke groei nastreeft.

Veel antwoorden vond ik in de wereld van de kwantumwetenschap, waar Oosterse spiritualiteit en Indiaans sjamanisme hand in hand gaan met de Westerse wetenschap. Omdat ik zelf ervaren heb hoeveel deze inzichten kunnen betekenen,  ontstond de wens om op een professionele, praktische manier andere mensen te begeleiden om goed geaard te kunnen omgaan met hun gevoelswereld.

Opleidingen en ervaringen:

 • Brainspotting Therapeut (erkend certificaat)
 • Life Coach (Europees erkend diploma)
 • Hypnotherapeut (certificaat)
 • Reiki Master (energetisch healer)
 • 5 Vipassana meditatie 10-daagses (Mindfullness is hiervan afgeleid)
 • Tantrische ademhalings- en verbindingsoefeningen
 • Theta Facilitator (herprogrammeringstechniek)
 • Trancereizen en Vision Quest (Anamcara en Agape)
 • Munay Ki (Sjamanistische Inwijdingenreeks)
 • Relaxatiemasseur (certificaat)
 • 4 Indiaanse aya-ceremonies … “zelfkennis is het begin van alle wijsheid” …

Ik kies heel bewust vanuit ervaringsgerichte kennis, doorgedreven opleidingen en individuele transformatieprocessen om mijn roeping als brainspotter, life coach, healer en sjamaan neer te zetten in de wereld.

In 2012 richtte ik samen met 5 vriend(inn)en  een “groeigroep” op: 3 mannen en 3 vrouwen, waarvan 3 psychologen en 3 professionele healers. We hebben hier samen een hogere vorm van ondersteunende, open communicatie ontwikkeld die aspecten van Life Coaching en Indiaanse Talking Circles integreert en combineert met psychologische inzichten en Geweldloze Communicatie.
(dankjewel Anka en Hans, Lieve, Sofie en Robin)
We komen nog steeds samen en via het delen van onze individuele ervaringen, leren we in sneltreintempo van elkaar en versnellen we elkanders groeiproces.

Mijn grootste kwaliteit is het creëren van een liefdevolle kom; Tim Biot benoemde de kern van mijn wezen als “unrestricted container“, wat zoveel betekent als oneindige omhelzer.

Het is mijn grootste talent om mensen enerzijds te verwelkomen binnen een professioneel, veilig afgelijnd kader (container) en hen anderzijds toch ook de ruimte te geven om in liefdevolle grenzeloosheid hun hoogste potentieel te laten ontwikkelen (unrestricted).
Het is meteen ook wat ik zelf -uiteraard- het liefst doe.

Als professioneel Brainspotter/Life Coach kan ik al mijn ervaringen en kennis delen op maat en vraag van elke cliënt(e).

Binnen de veiligheid van dit onvoorwaardelijk, liefdevol kader kunnen de grootste transformaties gebeuren.

Van harte welkom!

Bart

“Een psychonaut (ψυχοναύτης: “zeevaarder van de ziel”) is iemand die op ontdekkingsreis gaat in het universum van de geest; een mentale reiziger.
Hij gaat door middel van sjamanistische en moderne methoden op gezette tijden het alledaagse waakbewustzijn transcenderen.
Tot deze methoden behoren meditatie, ritmische muziek, ademhalingsoefeningen, mantra, tantra, lucide dromen en gebruik van geschenken uit de natuur.”

Namasté

Reacties zijn gesloten.